Ny assisterende landstræner til Fodtennis Danmark

Fodtennis vokser med hastige skridt i Danmark, og derfor har vi i Fodtennis Danmark fornyet strukturen for landsholdsarbejdet. Det betyder bl.a., at der er lavet ændringer i landstrænerstaben, at der er oprettet et juniorlandshold og at der er udtaget en større bruttotrup.

Det er med stor glæde, at vi byder Karsten Viborg velkommen som ny assisterende landstræner hos Fodtennis Danmark. 

Karsten har bl.a. erfaring som assisterende fodboldtræner for KBs Københavnerserie-hold og som fodboldscout. Karsten formår således at se potentialer og udviklingsmuligheder hos den enkelte spiller og holdet samlet set. 

Karsten udtaler følgende om sin opstart:

Jeg er glad for, at få muligheden som assistent. Det bliver spændende at blive en del af et landshold, som har hentet flere EM og VM medaljer. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Anders, Tobias og ikke mindst spillerne. Det er samtidig en glædelig nyhed at FODTEX-projektet er blevet forlænget. Dette vil på sigt have en positiv effekt på sporten, herunder også landsholdet.

I samme ombæring er vi glade for at meddele, at Tobias Alsøe er blevet forfremmet fra assisterende landstræner til landstræner. 

Sammen med landstræner Anders Schak Bossen vil Tobias og Karsen i nærmeste fremtidig have et særligt fokus på forankringen af den nye struktur for landsholdsarbejdet. 

Denne struktur går bl.a. ud på, at der er blevet oprettet et reelt juniorlandshold. Her ligger først og fremmest en opgave i at få spillerne til at lære hinanden godt at kende, skabe et sammenhold og fællesskab samt finde ud af, hvordan spillerne supplerer hinanden bedst på banen.

Den nye struktur betyder desuden også, at der er udtaget en større bruttotrup i januar 2020, som i løbet af året skal træne og spille adskillige turneringer sammen, for herigennem at skabe et stærkt fundament for landsholdets præstationer ved VM til slut på året. Første opgave er Emerald Cup til april, hvor hold fra 7 lande deltager. 

Vi glæder os meget til at se, hvad Anders, Tobias og Karsten kan opnå sammen med landholdet, og til alle de flotte resultater, vi håber, de i fællesskab får skabt. 

16. marts 2020