Fodtennis på programmet i Idrætsfritidsklubben

I mandags var Fodtennis Danmark på besøg i Idrætsfritidsklubben på Vesterbro, hvor 18 børn og deres 2 instruktører sluttede deres boldspilsmodul af med fodtennis. Ingen af dem havde prøvet sporten før, og på kun 1,5 time skulle de præsenteres for spillet og have en god oplevelse med sporten.

Det var drenge på omkring 10-12 år med meget forskellige erfaringer inden for boldspillet, og det var derfor vigtigt at justere spillet, så alle kunne være med. Dette blev gjort gennem de forskellige øvelser og spil.

Vi har generelt på dette modul haft svært ved at motivere drengene til andet end fodbold. De har ofte været negative og ikke ville gå med “ind” i spillene. Jeg oplevede, at koncentrationen omkring fodtennis var meget høj (af hvad vi er vant til). Drengene var åbne overfor aktiviteten, hvilket jeg forestiller mig kan skyldes, at der både indgik kendte og trygge elementer, som de fx kender fra fodbold, og nye, spændende elementer.

Derudover oplevede jeg, at de af drengene som ikke almindeligvis gider at spille fodbold blev fanget af dette spil, og var enormt optaget – på en måde som jeg aldrig har set før. En anden god ting ved fodtennis som jeg observerede var, at det kan tilpasses på mange niveauer, dvs. at sporten kan udfordre inden for det enkelte barns nærmeste udviklingszone, hvilket ofte kan være svært i andre boldspil. Jeg tror, at drengene synes at det var positivt, at man relativt let kunne få et spil til at køre, og så udvikle videre på teknik osv.  – Sofie, instruktør hos Settlementet Børn og Unge.

I Fodtennis Danmark finder man dette positivt og glæder sig over den stigende interesse fra institutioner og andre parter. Lige så positivt er det at høre, at Settlementet overvejer fremadrettet at lade fodtennis indgå som selvstændigt modul.

Vi ser frem til fortsat samarbejde.

27. marts 2019