Dag 3: De danske mænd overrasker mod de bedste

På tredje dagen skulle både single mellemspillet samt double skydes i gang. Vi var alle spændte på at se om drengene kunne præstere på et ligeså højt niveau som dagen før, og det må man sige de kunne. Dagen bød endnu engang på fodtennis i absolut verdensklasse.  Spillerne leverede en præcision og skarphed som resulterede i et yderst tilfredsstillende resultat.

Det var imponerende at se Danmark spille op mod de bedste hold i verden. Der er ikke grænser for hvor langt vi kan nå efter denne dags pragtpræstation, så man må sige at næste års VM lover rigtigt godt for Danmark. De danske landsholdsspillere har i den grad blod på tanden til at gå hjem og intensivt træne de udviklingspotentialer som landstræner, Anders Bossen, har udset spillerne.

 

Herre Single (mellemspil): Danmark – Kroatien

 1. sæt: 11-4
 2. sæt: 3-11
 3. sæt: 7-11

Den første singlekamp i mellemspillet var mod et stærkt kroatisk mandskab. Danmark indledte kampen med et stabilt spil, mens Kroatien lavede mange fejl. Gennem sikre smashes samt hævninger spillede vi Kroaterne fuldstændigt ud af banen og vandt første sæt 11-4. I andet sæt fulgtes de to hold godt ad med en del fejl fra begge sider. Ca. halvvejs i andet sæt opstod en tydelig dommerfejl, hvilket bevirkede til Danmark kom en anelse ud af kurs og ret hurtigt kom vi bagud 3-8. Desværre formåede vi ikke at spille os ind i andet sæt igen og resultatet ved andet sæts afslutning blev 3-11 til Kroatien og kampen skulle dermed afgøres i tredje sæt.  Dette sidste sæt startede godt for Danmark og vi kom foran 2-1. På trods af, at Christian var storspillende, vendte spillet dog og Kroatien kom foran. Herefter går det lidt frem og tilbage og til sidst endte Danmark med at tage tabe andet sæt 7-11.

 

Herre Single (mellemspil): Danmark – Moldova

 1. sæt: 7-11
 2. sæt: 9-11

Danmark skulle nu stå deres prøve mod endnu en svær modstander. Moldova startede ud med smashes helt ude langs siderne, hvilket var svært at gøre meget ved. Danmark kom hurtigt bagud 0-3, men fik så tilkæmpet sig et point via en blød smash langs sidelinjen. Danmark taber desværre første sæt 7-11. Det flotte spil forsætter i andet sæt og Danmark kommer hurtigt 2 point foran. På trods af at Danmark spillede flottere fodtennis end nogensinde før, kom Moldova tilbage og vendte spillet til 5-7. Herefter toppede Danmark det vilde spil og kom på 8-8. Desværre blev Danmark overmandet til sidst og taber også 2. Sæt 9-11.

 

Herre Single (mellemspil): Danmark – Rumænien

 1. sæt: 12-13
 2. sæt 8-11

Nu skulle Danmark stå distancen mod verdensmestrene Rumænien. Det startede godt og efter to fejl fra Rumænien kom Danmark foran 2-0. Det skulle dig vise sig at blive et meget tæt sæt, hvor de to fulgtes godt ad. På trods af, at Rumænien udviste stor styrke, forsatte Danmark det flotte spil, men tabte desværre 12-13. Fra andet sæts start var Morten på banen. Morten turde spille og give en masse knald på sine server. Danmark spiller igen et rigtig godt sæt, men desværre viste Rumænien sin styrke og vandt 2. sæt i stillingen 8-11.

 

Herre Double (gruppespil): Danmark – Algeriet

 1. sæt: 11-2
 2. sæt: 11-5

Danmark fik en forrygende start og viste tydeligt at Danmark er flere klasser bedre end Algeriet. Algeriet formåede ikke at lave rigtige smashes, hvilket gav Danmark plads til at spille det spil de er bedst til. Vi kom hurtigt foran 4-0, hvorefter Danmark var lidt for bløde i spillet at forærede dem et point. Danmark var dog ustoppelige og vandt overbevisende første sæt 11-2. I andet sæt startede Danmark stærkt ud med en hård smash der fløj hårdt langs nettet. Efter en række fejl, kørtes andet sæt stabilt hjem med resultatet 11-5.

 

Herre Double (gruppespil): Danmark – Kroatien

 1. sæt 13-11
 2. sæt 11-6

Dette var gruppens vigtigste kamp. Vi kom dårligt fra start og var derfor hurtigt bagud 0-3. På trods af en servefejl fra Kroatien, fortsatte de deres farlige spil og trak sig længere fra Danmark. Halvvejs inde i andet sæt fik vi vendt spillet og reducerede til 4-5. Ved stillingen 7-7 foretog Kroatien deres timeout. Danmark lavede en flot blok og bragte os foran 8-7. Smukt spil fra DK. Det kunne tydeligt ses at vi var et helt hold og ikke blot én god spiller som Kroatien. Et virkelig spændende sæt! Kroatien sparkede bolden ud. Med en hår smash vandt vi første sæt 13-11.

I andet sæt var vi slet ikke til at røre, Danmark spillede skide godt og bragte os hurtigt foran 4-1. Taktikken med at smashe på nr. 9 virkede, hvilket tydeligt frustrerede Kroatiens stærke nr. 20, der tidligere på dagen havde spillet sig i singlefinalen. 6-2 til Danmark. Kroatiens nr. 20 begynder at lave håndstandsmash, og på trods af at Christian lavede nogle flotte blokeringer, så lykkedes det kroaterne at hive et par points hjem. Vi holdte dog føringen og vandt kampen 11-6.

 

Herre Double (gruppespil): Danmark – Somalia

 1. sæt: 11-4
 2. sæt: 11-0

Danmark leverede en flot præstation og kørte sikkert første sæt hjem med. Andet sæt vinder vi overraskende 11-0. Da fodtennis er en gentlemandsport, er det ikke normalt at give æg. Danmark prøvede faktisk at give dem et point med en for lang serv, men Somalia greb bare bolden og derfor endte stillingen 11-0.

 

Herre Double (gruppespil): Danmark – Georgien

 1. sæt: 11-7
 2. sæt: 11-3

Så tog vi hul på den sidste kamp i gruppespillet. Danmark leverede nogle skarpe server og Danmark kom godt fra start, 5-0. De danske drenge spillede som et sammentømret makkerpar og supplerede hinanden fremragende. Grundet et par sjuskefejl fra dansk side, meldte Georgien sig stille og roligt ind i kampen. Ved stillingen 7-4 tog danskerne timeout. Efter en lang duel afsluttede drengene med en flot hævning efterfulgt af en yderst smuk smash. Stilling ved pausen. 11-7.

Ved 2. sæts start var Jonas og Henrik på banen og tilkæmpede Danmark et par flotte og vigtige point. De fortsatte og holdte et flot stabilt niveau, hvilket sikrede dem et forspring på 4 point. Stilling 6-2. Efter 4 hurtige point vandt Danmark kampen med slutresultatet 11-3.

 

Herre Double (mellemspil): Danmark – Moldova

 1. sæt: 7-11
 2. sæt: 9-11

Vi blev placeret i en meget svær mellemspilsgruppe, og startede mod Moldova, der gennem hele turneringen har vist et højt niveau. Moldova kom hurtigt foran 1-4. Danmark viste igen et ekstremt højt niveau, de kom stærkt igen og reducerede til 7-8. Desværre var heldet ikke på vores side, og Moldova vandt første sæt 7-11. Andet sæt startede med to hurtige servefejl og andre fejl der satte Danmark i front 3-1. Vores drenge spillede helt igennem fantastisk og bragte os foran 5-2. På trods af, at Moldova var storspillende holdte vi føringen til 8-7, herefter 9-8. Slutningen på første sæt blev alt for spændende, og Moldova bragte sig desværre foran 9-10 i en vild blok. Moldova vandt sættet 9-11, hvilket desværre resulterede i et bittert nederlag.

 

Herre Double (mellemspil): Danmark – Slovakiet

 1. sæt: 11-9
 2. sæt: 10-12
 3. sæt: 13-11

Vi kom foran 1-0, men Slovakiet trak hurtigt lidt fra os og kom foran 1-3. En timeout hjalp tilsyneladende, da vi hurtigt udlignede til 5-5. På trods af, at der virkelig var knald og skru på Slovakiets smashes, så smed de dem i nettet og ud af banen og vi kom i front 7-5. Vi fortsatte den flotte stime og nød samtidig godt af at Slovakiet lavede nogle fejl, 11-9 til Danmark. Andet sæt startede med en vild duel med en imponerende skruebold efterfulgt af en stopbold, hvor Slovakiet ingen chance havde. Drengene leverede en fantastisk præstation og reducerede til 7-7. Sættet gav spænding til det sidste, men Slovakiet trak desværre det længste strå, 10-12. Den vanvittigt spændende kamp skulle nu afgøres i 3. sæt. Undervejs i sættet fører vi 5-4 efter en vild duel, hvor både drengene hentede de vildeste smashes fra Slovakiet. Danmark spillede på et niveau vi aldrig tidligere har set fra de danske drenge. De bragte Danmark i front 8-5. Igen skulle kampen vise sig at blive alt for spændende, 11-11, og endelig 13-11 til DANMARK. Vigtigt!

 

Herre Double (mellemspil): Danmark – Rumænien

 1. sæt: 11-9
 2. sæt: 5-11
 3. sæt: 4-11

Aftenens sidste kamp i mellemspillet var mod de forsvarende Europa- og Verdensmestre fra Rumænien.

Danmark kom foran og fik lynhurtigt 2 point. Rumænerne kom dog hurtigt igen og pludselig var stillingen 2-2. Herfra spillede Danmark meget koncentreret og leverede to fremragende smashes. Begge hold spillede på et meget højt niveau, hvilket gjorde kampen utrolig seværdig. Danmark var dog hele tiden lige et skridt foran og ved stillingen 8-6 foretog Rumænien deres første udskiftning. De var tydeligt frustrerede. Desværre gik der ikke længe før rumænerne igen var tilbage i kampen, men ved hjælp af en helt fænomenal smash eksekveret af Christian er Danmark foran i slutningen af 1. Sæt med stillingen 10-9, og endelig 11-9. De forsvarende mestrer oppede sig i anden og tredje sæt med et offensivt spil der slog det danske hold ud af kurs. Damark taber de to sidste sæt.

 

Herre Triple (gruppespil): Danmark – Slovakiet

 1. sæt: 5-11
 2. sæt: 11-8
 3. sæt: 12-13

Efter en meget stresset aftensmad og ingen opvarmning blev kampen mod Slovakiet fløjtet i gang. Det var en hektisk start for begge hold. Slovakiet formodede at udnytte vores fejl og kom hurtigt foran 1-6. Slovakiet hentede desuden et unfair point, da en publikum griber bolden i luften på trods af at Morten var på vej til at skyde efter den. Danmark fik efter dette point mere styr på spillet, men havde lang vej igen. De reducerede til 4-8. Vi tabte desværre sættet 5-11. Andet sæt startede bedre med en flot kort bold fra Morten. Det var tydeligt, at Danmark skulle spilles varme, men sættet udviklede sig meget tæt, 5-5. På trods af et par danske servefejl kom de danske drenge foran (9-7) og spillet begyndte at se meget kønnere ud. To smashfejl fra Slovakiet gav os sejren på 11-8 i andet sæt. I tredje sæt kom Slovakiet foran 0-3, men med en flot smash reducerede Christian til 1-3. Vi kom virkelig godt efter den lidt sløve start, og der kom meget bedre kommunikation blandt drengene. Vi byttede halvdel med en føring på 6-5. Slovakiet reducerede til 7-7 med en meget flot smash, hvorefter vi kom foran igen 8-7 på en Slovakisk fejl. Pludselig blev det ALT for spændende, 10-10, 11-11, kampen endte desværre 12-13 til Slovakiets fordel.

 

Herre Triple (gruppespil): Danmark – Frankrig

 1. sæt: 8-11
 2. sæt: 5-11

 

Herre triple (gruppespil): Danmark – Italien

 1. sæt: 9-11
 2. sæt: ??

 

23. november 2016