Succeshistorien bag KFIF: Frivillighed og Pizza – En Vinderkombination

I KFIF har der i mange år været tradition for et stærkt fællesskab og et godt samarbejde. Vi dykker i artiklen ned i en af klubbens tidligere traditioner, som forhåbentlig sparkes i gang i kommende sæson. Måske er det hemmeligheden til at skabe en stærk klubkultur og involvere alle medlemmer i at udvikle klubben? En simpel men genial idé – pizzamøder!

Pizza og Planlægning

Hvert halvår indledte KFIF en ny sæson med en særlig tradition: pizzamøder. I forbindelse med en træning samles medlemmerne til en hyggelig pizzaaften i hallen. Men denne aften handlede ikke kun om at nyde lækker pizza; det handlede om at lægge planer og styrke det sociale på holdet for det kommende halve år.

Holdet blev delt i mindre grupper, og hver gruppe fik opgaven at planlægge et arrangement eller en aktivitet for holdet/klubben. Dette kunne være alt fra klubmesterskaber, sociale arrangementer, jule- eller påskefrokost, tema-træninger, eller endda mere praktiske opgaver som at anskaffe sponsorer mv. Det var en fantastisk måde at fordele arbejdsbyrden og ansvaret på, så ingen følte sig overvældede eller udbrændte.

Fordele ved Pizzamøder og Gruppeplanlægning

  1. Inklusion og Engagement: Ved at inddrage alle medlemmer i planlægningsprocessen følte alle sig som en vigtig del af klubben. Det øgede engagementet og styrker klubånden.
  2. Variation og Diversitet: Forskellige grupper har forskellige ideer og perspektiver. Dette førte til en bredere vifte af aktiviteter, der appellerer til alle medlemmer.
  3. Fordeling af Arbejdsbyrden: Ingen behøvede at bære hele ansvaret alene. Alle hjalp til, og byrden blev fordelt jævnt.
  4. Læringsmuligheder: Medlemmerne fik chancen for at udvikle planlægnings- og organisatoriske færdigheder, hvilket kan være værdifuldt i og uden for sportsverdenen.

Tips til at Rekruttere og Fastholde Frivillige

  1. Kommuniker klart: Vær tydelig om, hvad der forventes af frivillige. Del ansvar og roller klart.
  2. Skab et inkluderende miljø: Alle skal føle sig velkomne og værdsat. Fejr deres bidrag og anerkend deres arbejde.
  3. Hold det sjovt: Gør det at være frivillig sjovt og givende. Skab sociale arrangementer og belønninger for frivillige.
  4. Lyt til feedback: Vær åben for input fra dine frivillige og medlemmer. Brug deres ideer til at forbedre klubben.

I KFIF fandt man ud af, at pizzamøder og gruppeplanlægning ikke kun hjalp med at drive klubben mere effektivt, men det styrkede også fællesskab og gjorde alle medlemmer til en vigtig del af succesen. Så når I overvejer, hvordan I kan inddrage flere frivillige i klubben, så overvej at kombinere det med pizza og planlægning – det er en vinderkombination, der virker!

14. september 2023