Missede sølvmedalje – Nu booster han fodtennis over hele landet.

Sebastian Søndergaard skulle have spillet med SGIF Fodtennis ved Sjællandsmesterskaberne, men blev desværre forhindret grundet sygdom. Som plaster på såret, valgte han at dedikere næsten en times radio til fodtennissporten og har samtidig udpeget sig selv som Fodtennis Danmarks første ambassadør. Igennem denne rolle vil han bidrage til at udbrede af Danmarks mest fantastiske idrætsgren.

Spørgsmålet er så: Kunne Sebastians deltagelse have bidraget til, at SGIF havde vundet guld i stedet? Eller havde de overhovedet vundet en medalje med Sebastian på holdet? Vi har taget en snak med Sebastian for at høre, hvordan han tror, han kunne have bidraget til holdet.

”Jamen, min baggrund er jo ekstremt begrænset fra ellers mange år i fodboldverdenen. Jeg har spillet i mange år, men har aldrig taget skridtet fra 3. holdet il 2. holdet. Jeg kunne vælge mellem at bænkevarmer på 2. holdet eller stjernen på 3. holdet – jeg valgte stjernen på 3. holdet.

Jeg husker faktisk den værste oplevelse i fodbold, som var til skolefodbold, hvor jeg blev valgt som 11. mand, der blev placeret på venstre back. I kampen blev jeg kørt fuldstændigt over af jeres landsholdsspiller, Casper. Siden der blev jeg afskrækket for fodbold for livet.”

Heldigvis behøver man ikke have et fodboldtalent for at kunne spille fodtennis på højt niveau, og også den tvivl, giver Sebastian troen på, at han kunne have været den afgørende brik på holdet.

”Jeg tror på, at man kan anskue livet på to måder. Enten kan man glæde os til livets store oplevelser, ellers kan man frygte dem. Jeg tror selvfølgelig på, at jeg ville være den afgørende spiller på SGIF’s hold, og der er ingen tvivl om, at vi ville have vundet guld (Det kan jo heldigvis ikke modbevises).

Jeg er virkelig ked af, at jeg ikke kunne være der. Både for at vise mit værd på banen, men ikke mindst for at opleve den hyggelige halstemning der siges at være ved fodtennisstævner.”

SGIF vandt som sagt sølv ved Sjællandsmesterskaberne og kvalificerede sig dermed til Danmarksmesterskaberne (DM), som afvikles den 27. maj i Aarhus. Til DM mødes de 8 bedste hold i Danmark til disciplinerne single, double og triple, men denne oplevelse bliver Sebastian desværre foruden i denne omgang. Alligevel har han fundet kærligheden til vores lille idræt, som han aldrig har prøvet før. Og det er med denne nye rolle, at han er blevet optaget af at give fodtennis radiotid og dermed bidrage til at udbrede kendskabet til fodtennis.

Kommer til at gøre en forskel

”Der er ingen tvivl om, at Fodtennis Danmark har brug for en stærk ambassadør, der kan fortælle den gode historie om fodtennis. Derfor er jeg også glad for at kunne byde Sebastian velkommen, og jeg glæder mig til løbende at samarbejde omkring fodtennis med Sebastian. Med hans fortællinger omkring fodtennissporten, kan han gøre en stor forskel for en lille idræt som fodtennis.” – Camilla Østrup Friberg, Projektleder i Fodtennis Danmark

Lad os se, hvor det fører hen, men Sebastian er i hvert fald ikke i tvivl, om at han kan gøre en forskel. Han ser det som et stort ansvar, og han vil gøre sig, for at føre fodtennis helt til toppen, eller helt til solen, som han selv siger det.

Velkommen til Sebastian, og tillykke med titlen som Fodtennis Danmarks første ambassadør.

Billedet er lavet som et forsøg på at vise, hvordan det kunne have set ud, hvis Sebastian havde være med

11. maj 2023