Status på EM- dag 2

I dag var det herrernes og juniorernes tur til at spille, og de var forberedte på en lang dag i hallen.

Single:

Christian og Morten havde trukket en ganske tilfredsstillende pulje, hvor de skulle møde Sverige, Tyrkiet og Moldova. Det blev til to sikre sejre over Sverige og Tyrkiet, mens drengene desværre tabte knebent til Moldova. Dette resulterede i en hård mellempulje, hvor de skulle møde nogle af de bedste fra verden, nemlig Rumænien, Frankrig og Slovakiet. Det lykkedes drengene at vinde en meget flot kamp mod Slovakiet, mens de desværre måtte se sig slået af Frankrig og Rumænien. En super præstation af Danmark, der resulterede i en flot 5. plads.


Double:

I double spillede Christian, Morten, Henrik og Jonas. Første kamp var mod de forsvarende verdensmestre fra Rumænien. Danmark leverede i top og spillede samtidig alle 4 spillere varme. Der var desværre en minimal teknisk forskel på de to hold, og Rumænien gik fra kampen med en sejr. I Danmarks anden kamp var modstanderholdet Tyrkiet. En kamp, hvor drengene i rødt og hvidt viste, hvad timerne på træningsbanen forud for turneringen var brugt på. Danmark vandt sikkert. Mellemgruppen skulle dog vise sig at blive en træls affære, hvor Danmark skulle møde nogle af turneringens bedste hold. På trods af nogle meget intense kampe, hvor Danmark leverede et flot stykke arbejde måtte de se sig slået af Moldova, Ungarn og Slovakiet. Det blev til en flot 7. plads til de danske doubledrenge.

Henrik Friberg udtaler:

Vi havde god vind efter Tyrkiet. Kampen mod Slovakiet var ærgerlig, det var en tæt kamp og det var marginalerne der afgjorde det.


Triple:

Det blev til nogle sene kampe, og de danske drenge kunne først gå til køjs efter sidste kamp kl. 01.00. Første kamp var mod Sverige, hvor de danske drenge hev en sikker sejr med hjem. Anden kamp var mod Slovakiet, og det var her det skulle afgøres, hvem af de to hold der skulle videre som 1’ere fra pulje. Det var en tæt kamp med mange intense dueller. Det blev til en knebent sejr til Slovakiet, og Danmark var hermed videre som 2’ere til lørdagens mellemgruppespil. Her mødte vi første de rumænske mestre i et spændende første sæt og rumænerne kørte den hjem på autopilot i andet sæt. Derefter spillede vores rød og hvidklædte herre turneringens måske bedste kamp mod de meget potente franske fyre. En tæt affære, der desværre endte ud i en sejr til frøelskerne. I den tredje kamp i mellemgruppespillet mod Albanien blev posen rystet godt og grundigt, og vi stillede op i en helt ny formation. Det gav en til tider urolig kamp, som vi dog vandt i 2 sæt – uden at sejren på noget tidspunkt var i fare. Én sejr ud af tre er desværre ikke nok til en semifinaleplads. Humøret er stadig højt, da vi fik bevist, vi kan spille op mod Frankrig.

 


Junior:

Signe og Christian, der begge er debutanter på landsholdet, var kommet i pulje med de 2-4. Bedste hold i verden, så det var en hård pulje at være i. Første kamp var mod Moldova, som havde nogle meget erfarne spillere med. På trods af, at både Christian og Signe gav sig 110 %, så måtte de desværre se sig slået. Det var en flot præstation og de to unge spillere hentede 9 point hjem i kampen. Næste kamp skulle være mod Ungarn, der også bestod af nogle dygtige spillere. Vi hentede nogle vilde smashes og viste Ungarn, at Danmarks juniorer også kan være truende. Igen hentede vi 9 point, men måtte desværre erkende at Ungarns tekniske niveau var meget højt. Sidste kamp var mod Frankrig som havde vist et højt niveau mod både Ungarn og Moldova. Vi var spillet godt varme og på trods af, at det før start kunne virke som en næsten umulig opgave, så viste både Signe og Christian højt niveau, specielt i forsvarsspillet. Frankrig vandt desværre kampen i sidste ende, men Danmark vender stærkt tilbage i 2018.

18. november 2017