Gymnasiedrenge har styr på bolden

God stemning, sammenhold og medbestemmelse er opskriften på den succes, fodtennisforeningen Virum/Lyngby Lions SV har oplevet det første år i foreningens levetid.

De kan score mål, drible og finte på en fodboldbane, men nu bliver fodboldstøvlerne ofte skiftet ud med almindelige indendørs sko, når programmet står på fodtennis. Virum/Lyngby Lions SV er navnet på den fodtennisforening, som startede op i 2019. Størstedelen af medlemmerne er en flok friske fodbolddrenge fra Virum Gymnasium, som altid har spillet deres egen form for fodtennis om sommeren på tennisbanerne i Virum.

”Fodtennis var bare en sjov ting vi lavede, og så syntes vi det kunne være sjovt at lave vores egen forening, hvor vi selv bestemmer,” siger formanden for Virum/Lyngby Lions SV.

Bare 3 måneder efter etableringen af foreningen stillede drengene op til DM i Triple, og her overraskede de alt og alle ved at vinde sølv i juniorrækken samt bronze i seniorrækken. En præstation som uden tvivl har givet drengene endnu mere blod på tanden til at udvikle deres færdigheder og fodtennis skills på banen.

Selvom ambitionerne for de næste par år er tårnhøje for den nye forening, og de unge drømmer om at nå til tops i Danmark og udvikle spillere, der kan begå sig på internationalt niveau, er det allervigtigste i foreningen dog sammenholdet og det at have det sjovt.

”Vores træning er mest af alt et socialt arrangement, hvor vi hygger og spiller fodtennis. Vi er her for at have det sjovt, og det er vigtigt, at vi husker det,” siger træneren fra Virum/Lyngby Lions SV.

Fodtennis er en sport, som virkelig formår at favne mange forskellige målgrupper, og det er den nystartede forening også et levende bevis på. De har nemlig stor succes med at tiltrække folk af begge køn og fra andre sportsgrene, som f.eks. håndbold, og gør meget ud af at bruge fodtennis som en sport, hvor de kan samles og dyrke et unikt fællesskab. Og så er fodtennis også bare en sport med fede dueller og tekniske finesser.

”Det sjove ved fodtennis er, at det tit bliver spektakulært. Lige pludselig redder man en sindssygt god smash, og så kommer der et saksespark ud af ingenting, som afgør pointet. Det er uforudsigeligt og sjovt på samme tid,” udtaler en af spillerne i klubben.

Udover at fodtennis er rigtig sjovt at spille, så har det også været utrolig lærerigt at starte en officiel forening op fra bunden.
”Jeg er overbevist om, at mange unge går med tanken om at starte noget op selv, men ofte bliver det bare ved tanken, da det godt kan virke lidt uoverskueligt at få de løse ender samlet,” siger næstformanden for foreningen. Han håber, der kommer mere fokus på frivillighed og foreningsdannelse blandt unge generelt, så flere turde tage springet og starte noget op, da det giver en masse fede fællesskaber, og ikke mindst værdifuld erfaring.

Virum/Lyngby Lions SV tager hul på 2020 ved at være vært for dette års DM i single og triple, hvor alle med interesse for fodtennis samles for at dyste om DM-guldet. Mesterskabet er åbent for alle og finder sted lørdag d. 1. februar.
Læs mere om DM i single og triple her.

Artikel af Henriette Larsen Bronée

10. januar 2020