Fuld fart fremad for dansk fodtennis

En målrettet indsats fra forbundet Fodtennis Danmark har betydet at antallet af officielle fodtennisforeninger på landsplan er vokset fra 2 til 7 foreninger på kun 6 måneder.

Der er masser af smil og begejstring at spore ved Fodtennis Danmark. Forbundet har siden marts i år skruet op for ambitionerne og ydet en meget målrettet indsats for at udvikle fodtennissporten i Danmark på både bredde- og eliteniveau. Og det har virket. Siden 1. marts er der afholdt mere end 70 forskellige begivenheder, over 2.200 danskere har prøvet kræfter med sporten og antallet af officielle fodtennisforeninger er vokset fra 2 til 7. Netop det stigende antal foreninger gør Danmark til den hurtigst udviklende nation i det international fodtennisforbund, FIFTA. Og det stopper ikke her. Fodtennis Danmark er nemlig allerede i dialog med flere nye potentielle foreninger rundt omkring i landet.

En af årsagerne til sportens fremgang er, at fodtennis kan spilles af alle, uanset køn, alder og niveau. En anden årsag er, at Fodtennis Danmark tidligere på året modtog 1 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden til et 1-årigt ’FODTEX’-projekt, som har til formål at fremme sporten i Danmark. Udover én fuldtidsansat i hele projektperioden har forbundet også oprettet et frivilligt eliteudvalg samt et PR- og Kommunikationsudvalg, som skal understøtte forbundets administrative arbejde og hjælpe med at udbrede interessen og kendskabet til sporten.

Fodtennis er altså kommet for at blive i Danmark. Og der er god grund til at holde ekstra øje med sportsgrenen. De danske fodtennisspillere klarer det nemlig rigtig godt uden for landets grænser og kan se frem til et travlt efterår med flere store internationale turneringer. Flere kvindelige og mandlige spillere drager nemlig afsted til EM og et stort anerkendt singlestævne i Schweiz for at forsvare de rød-hvide farver.

Læs mere om sporten på fodtennis.dk og følg de danske spilleres præstationer på Fodtennis Danmarks sociale medier.

Forbundets hjemmeside: www.fodtennis.dk

Forbundets Facebookside: www.facebook.com/fodtennisdanmark/

Forbundets Instagram: www.instagram.com/fodtennisdanmark/

Forbundets snapchat: FodtennisDK

15. oktober 2019