Danske mestre 2020 i single og triple er kåret

I weekenden afvikledes DM i single og triple 2020, og i alt 50 hold kæmpede om titlen som danmarksmester i følgende kategorier:

  • Herrer
  • Damer
  • Juniorer 15-18 år
  • Juniorer 12-14 år

Det var dermed første gang, at juniorkategorier var delt op i to aldersgrupper. For at give juniorholdene flere kampe, spillede de ikke kun mod deres egen aldersgruppe, men også træningskampe mod holdene fra den anden juniorkategori. Det gav nogle spændende og lærerige kampe, hvor de erfarne juniorer gav fif og tricks videre til de yngre og nyere spillere.

Dagen startede med single, hvor DM 2020 for første gang kun havde tilmeldinger fra spillere under registrerede fodtennisklubber. Det betød at niveauet var ekstremt højt og alle var inde i både regler og fodtenniskulturen. Det var selvfølgelig (i ægte fodtenniskultur) spillerne selv der dømte kampene. I herrerækken var der tæt på fuldt hus med kun én plads tilbage. Med 4 puljer, hvor nr. 1 og 2 gik videre, var der tæt løb om kvartfinalepladserne. Blandt damer og juniorer var der også godt gang i puljerne, som dog var lidt færre. Forhåbentlig har vi indenfor de kommende år fået flere klubber i gang med dame- og juniorarbejdet, og vi forventer derfor også en udvikling i forhold til antal deltagere de kommende år.

Efter flotte præstationer fra alle, vil vi gerne ønske et kæmpe tillykke til dagens singlevindere:

Herrer:
1) Morten A. Hyllested
2) Henrik A. Friberg
3) Christian Norring

Damer:
1) Anna A. Friberg
2) Lisa V. Borchert
3) Anne Frederiksen

Juniorer 15-18 år:
1) Nikolaj Hansen
2) Nicklas Spove
3) Victor Bjarni

Juniorer 12-14 år:
1) Jens Christoffersen
2) Mads Johansson
3) Gustav Hviid

Efter single startede tripleturneringen med i alt 20 hold. Her deltog flere hold udefra, hvilket typisk var fodboldklubber eller vennegrupper. Holdene udefra fangede hurtigt både regler, teknik og taktik og spillede nogle flotte kampe i grupperne, og det blev endnu også til et par medaljer til nye hold.

Det var meget tydeligt, at niveauet også i triple generelt set var langt højere end tidligere, og specielt på herresiden skulle der vilde blokeringer og hårde smashes til for at vinde kampene. Derudover blev der lagt ekstra pres på holdene, da tilskuerantallet var langt højere end tidligere set. Stort tak til værterne fra Virum/Lyngby Lions SV for at hoste stævnet og skaffe så mange tilskuere.

I triple blev fik følgende hold podiepladser:

Herrer:
1) KFIF 1
2) ØKSE Fodtennis
3) SGIF Herrer

Damer:
1) SGIF Damer
2) Lions Løvinder
3) Rikken FC

Juniorer 15-18 år:
1) Lions Primavera
2) Fodboldtennisholdet
3) Amager Talent (overtaget af Lions Løvinder)

Juniorer 12-14 år:
1) Hold sort – Stenbroens Forening
2) Hold rød – Stenbroens Forening
3) Stavnbo og Lukas’ Maskiner

Endnu en gang tak til Lions for at hoste stævnet, og tak til alle spillere og frivillige, der tog et stort ansvar på dagen. Selvfølgelig også tak til de tilskuere der var forbi og skabte en fantastisk stemning på dagen.
Kæmpe tillykke til alle vindere. Vi ses til DM i double den 29. februar i Hafnia-Hallen.

3. februar 2020