KFIFs damer til VM i Tjekkiet

KFIFs fem damer er netop vendt hjem fra Tjekkiet, hvor de skulle forsvare de rød/hvide farver. Ni lande deltog i turneringen, og lodtrækningen til de to grupper i alle discipliner var faldet ud til Danmarks fordel. Kravet for en plads i semifinalen var klar; sejr over Frankrig samt de forholdsvis nytilkomne lande, Ukraine og Moldova. Efter nogle tætte kampe mod de franske rivaler måtte de danske damer dog se sig slået. Men med sejre over både Ukraine og Moldova kunne damerne spille placeringskampe søndag om 5.-6. pladsen. Med en vis ærgrelse kan danskerne dog se tilbage på gruppekampene med stor stolthed – der blev, ikke mindst mod topholdene fra Tjekkiet og Slovakiet, vist utrolig godt fodtennisspil.

I singlekampen om søndagen var Camillia Friberg oppe imod 2’eren fra sidste års EM fra Slovakiet. Der blev kæmpet godt, men hun måtte desværre se sig besejret. Med en optimering af serven tager Camilla hende selvfølgelig næste gang. Både double- og triplekampen var mod Schweiz, som efter nogle lange og tætte kampe trak det længste strå.

Tjekkiet, der trak sig utroligt sejrsrigt ud ved EM i Spanien 2012, måtte i år se sig besejret i single af Ungarn og dermed erkende at de ikke længere ubestridt sidder på sejrstronen, men at andre lande er begyndt at lege med i toppen. Hvor mange år, der går, inden Danmark kan være med på højeste niveau, må tiden vise, men det går uden tvivl stærkt i den rigtige retning. Målsætningen til næste slutrunde er i hvert fald klar; Frankrig skal udspilles.

KFIFs damer har høstet en masse erfaring, som forhåbentlig kommer dem til gode ved EM om to år.

Alle kampene blev filmet, og de interesserede kan nu se dem på TVCOM: Nohejbal.

Stor tak til opbakningen fra familien Friberg samt Mikkel og Sebastian, godt dommerarbejde af Ales og coaching af Pavel.

Vi ser nu frem mod herrernes deltagelse ved VM i Nymburk i anden weekend af december, som er deres første internationale turnering. Held og lykke kære mænd!

Billeder samt yderligere info om VM kan findes på vores facebookside.

13. november 2012