Status efter VM 2016

Så er VM 2016 slut, og vi gør derfor status over Danmarks deltagelse.

Det var uden tvivl en hård turnering med stramt program og mange gode nationer. Der er dog eller ingen tvivl om, at Danmark præsterede langt over forventning. Damerne spillede sig på turneringens første dag allerede i en kamp om bronze samt to finaler. Damerne fik herefter nogle dages pause, hvor de danske herrer skulle i gang. Der var hård konkurrence blandt mændene, og de danske herrer spillede suverænt. Vi vandt som den første nation et sæt mod Rumænien, der er forsvarende verdensmestre, ligesom vi også spillede lige op mod de bedste nationer. Vi spillede os videre til 4 mellemrunder i både herrer og mix, men måtte her se os slået. Det var marginalerne der skilte os fra de øvrige hold i mellemrunden.

På finaledagen spillede vi først en meget nervøs bronzekamp, men viste et niveau der var langt højere end modstanderen fra Moldova. Danmark vandt her sin første medalje. I både damedouble og -triplefinalerne måtte vi se os slået af verdens bedste hold fra Rumænien, der er et niveau over alle andre damehold.

Vi er også stolte af, at kunne tage titlen som Årets Fair Play Nation med hjem.

Alt i alt har det været en forrygende uge, og de danske spillere er alle kommet hjem med endnu mere blod på tanden. Vi glæder os til EM 2017, hvor vi forhåbentlig kan præstere endnu bedre.

23. november 2016