EM 2019 – status på dag 1 og 2

European Championship 2019, Szentes – Hungary

Dag 1

Så blev EM 2019 skudt i gang. Først i turneringen skulle de danske juniordrenge vise sit værd i single og double. I single skulle de op mod nogle af favoritterne i gruppekampene, hvor blandt andet Rumænien var endt i Danmarks gruppe. Nikolaj Hansen og Christian Norring gjorde god figur og fik virkelig sat Danmark på landkortet med en semifinaleplads. Her skulle kampen stå mod værterne fra Ungarn. En tæt kamp som faldt til Ungarns fordel. Danmark skal spille bronzekamp mod Moldova.

Næste disciplin var double. Her blev spillet overskygget af et voldsomt fald fra Nikolaj Hansen. I en smash helt tæt på nettet forsvinder støttebenet under ham, og han lander direkte på knæet. Efter et grundigt lægetjek var Nikolaj heldigvis på banen igen, men måtte dog lide et nederlag. Drengene fik hevet sig op igen og slog Moldova i en tæt sidste gruppekamp. Endnu en semifinaleplads var i hus. En tæt kamp mod Ungarn, som dog løb med sejren. Danmarks skal spille bronzekamp mod Moldova.

Så blev det kvindernes tur. Først i single hvor blandt andre stærke nationer som Frankrig og Rumænien ventede. De danske piger viste rigtig højt niveau og slog blandt andre Frankrig i gruppespillet. Desværre måtte de, ligesom juniordrengene, lide et nederlag til Rumænien. Det flotte spil sendte dem i semifinalen, hvor kampen stod mod Ungarn. En tæt, tæt kamp, som endte i tre sæt. Tredje sæt endte 12-10 i Ungarsk favør. Danmark skal spille bronzekamp mod Frankrig.

I damedouble bød gruppespillet igen på en række tætte kampe med blandt andet to kampe i tre sæt. I sidste ende blev det til Danmarks fordel med en fortjent semifinaleplads. Semifinalen stod mod de forsvarende mestre fra Rumænien. En svær kamp hvor et storspillende dansk hold ikke kunne stille meget op. Danmark skal spille bronzekamp mod Frankrig.

Dametriple var dagens sidste disciplin. Damerne tog det gode spil med fra doublekampene, trodsede trætheden efter en lang dag, og spillede sig videre i semifinalen. Her var modstanderen Frankrig, og efter en helt vild kamp i tre sæt spillede Danmark sig i finalen. VILDT!! DANMARK ER I EM FINALEN!!!

En helt fantastisk dag, som endte med 4 x bronzekamp og 1 x finale til Danmark, en god bunke trætte spillere og en træner, der har bidt neglene helt ned 🙂 KOM SÅ DANMARK…                           

Dag 2

Så er andendagen i gang. Herrerne starter ud med singledisciplinen i et felt, der er stærkere end nogensinde. Danmark spillede nogle rigtig flotte kampe, men det var ikke nok. Stærkt Danmark, selvom semifinalepladsen akkurat missede.  

Næste disciplin er herredouble. Her så puljen ligeså svær ud, og en tæt kamp mod Moldova skulle afgøre Danmarks skæbne videre i turneringen. Danmark kæmpede en brav kamp, men måtte se sig ude af turneringen efter gruppespillet. Kom igen Danmark.

Så nåede vi til herretriple. Danmark er i pulje med blandt andre Frankrig og Ungarn. Selvom de danske herrer overraskede med en sejr over de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, tabte Danmark i sidste ende semifinalepladsen på antal vundne sæt.

Danmarks mix-kampe skulle vise sig at blive en gyser. Med kampe mod svære hold som Ungarn og Frankrig skulle der findes det højeste niveau frem. Danmark spillede flot og tætte 3-sætskampe skulle afgøre en evt. semifinaleplads. Det blev desværre ikke så vidt, og Danmark glippede semifinalen.

Dagens sidste disciplin, mix-triple blev igen en tæt affære med kampe der kunne gå begge veje. Det var marginaler der afgjorde, at Danmark desværre ikke gik videre til semifinalen.

20. november 2019