Dag 1: Danske kvinder i VM-finalen!

Første kampdag (mandag den 14/11) bød på kategorierne:
– Kvinde-single (DK: Camilla Friberg og Anna A. Friberg)
– Kvinde-double (DK: Camilla Friberg, Anna A. Friberg, Christine K. Andersen og Sofie K. Nygaard)
– Kvinde-triple (DK: Camilla Friberg, Anna A. Friberg, Christine K. Andersen og Sofie K. Nygaard)

Det blev en udmattende dag med i alt 16 kampe. Det skulle dog ikke vise sig at volde de store problemer, da de danske kvinder sikrede sig en plads i bronzekampen i single og finalepladser i både double og triple.

I single var modstanderne i gruppespillet: Frankrig, Makedonien og Spanien. Som 1’ere gik Danmark videre til mellemspillet, hvor Cypern udviste stor styrke og sendte Danmark videre til den svære semifinale mod de forsvarende verdensmestre Rumænien. Semifinalen faldt ikke til danmarks fordel og vi må derfor bruge de kommende dage på at forberede os på bronzekamp mod Moldova.

I double var modstanderne i gruppespillet: Frankrig og Makedonien. Efter to flotte men tætte kampe var Danmark videre til mellemspillet. De første to kampe mod hhv. Ungarn og Tyrkiet kunne vi uden de store anstrengelser besejre og slå ud af turneringen. Næste kamp mod Cypern skulle dog vise sig at blive en vanskelig opgave, men efter et tæt og spændende opgør sikrede Danmarks sig en plads semifinalen mod et moldovisk stærkt mandskab. Semifinalen var hård men Danmark kæmpede sig til en plads i finalen.

I triple var modstanderne i gruppespillet: Tyrkiet og Algeriet. På trods af en yderst stærk netspiller blev Tyrkiet besejret, og da Algeriet ydermere trak sig fra turneringen kunne Danmark endnu engang se sig som 1’ere i gruppen. Mellemspillet bød på modstanderne: Rusland, Kroatien og Cypern med særligt sidstnævnte som storfavoritter til at vinde puljen. Igen stod Danmark distancen og tog sejre hjem mod både Rusland og Kroatien. Kampen mod et stærkt cypriotisk hjemmehold blev en nervepirrende affære, hvor Danmark i sidste ende formåede at vinde og dermed undgå semifinalen mod de forsvarende verdensmestre fra Rumænien. Som i double blev Moldova modstanderne i semifinalen.
Efter en lang og hård dag hvor den fysiske form blev sat på prøve, og efter et tæt første sæt, blev Moldova kørt over ende og Danmark kan nu sig selv sig i endnu en finale ved Verdensmesterskabet 2016.

15. november 2016