Én million kroner skal sætte flere fodtennisbolde i spil

Med millionstøtte fra Nordea-fonden er Fodtennis Danmark klar til at udbrede kendskabet til fodtennis i hele landet. Det næste år skal 2.500 danskere prøve kræfter med sporten.

Fodtennis udvikler sig hastigt rundt i hele verden og den tendens vil Fodtennis Danmark trække med til Danmark og forankre sporten i det danske foreningsliv. Med en støtte på 1 mio. kroner fra Nordea-fonden skal projektet ’FODTEX’ blandt andet afvikle 100 fodtennisaktiviteter over det kommende år.

Det bliver et år med fuld fart for at nå i mål med projektets ambitiøse målsætninger. Året vil blandt andet byde på en lang række lokale stævner, træningssessioner, camps og skoleforløb rundt om i landet, samt nationale turneringer. Der vil desuden uddannes instruktører, dommere og frivillighedsambassadører samt afholdes klubudviklingsforløb for nye og nuværende fodtennisforeninger. Til sammen skal aktiviteterne bidrage til at fremme sporten, og FODTEX vil således blive katalysator for udbredelsen af fodtennis i Danmark.

”Mere end 2.500 danskere i aldersgrupperne 13-19 år og 30-39 år, skal aktiveres igennem projektet. De skal opleve glæden og suset ved en ny idrætsgren, og blive en del af den moderne og fleksible foreningsform, som den danske fodtenniskultur er bygget op omkring,” siger Anna A. Friberg, formand i Fodtennis Danmark.

Nordea-fonden ønsker at motivere flere til at dyrke mere motion, lege og være fysisk aktive som en naturlig del af deres hverdag.

”Fodtennis er en sjov form for motion, som er nem at komme i gang med og som også kan spilles af alle. Derfor håber, vi flere danskere nu får lyst til at spille fodtennis”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Målgruppen for ’FODTEX’ er dels de unge, som ikke er regelmæssigt aktive; herunder de mange unge som frafalder fodboldforeningerne. Dels gruppen af inaktive småbørnsforældre, som har svært ved at finde plads til faste foreningsaktiviteter i den travle hverdag. De skal inviteres ind i de fleksible fodtennisfællesskaber og udfordres ved nye bevægelsesformer. På den måde er det ønsket at gøre Fodtennis Danmark til en vigtig medspiller i DIF og DGI’s vision ’25-50-75’.

”Indtil nu kender danskerne mest fodtennis som et teknisk supplement til fodboldtræningen, men det er meget mere end det. Fodtennis kan spilles over alt, og af alle. Spillets mange tekniske finesser sætter det legende element i centrum, og skaber samtidig udfordring nok til uendelige timers træning. Fodtennis tilbyder et unikt socialt fællesskab, hvor fleksible rammer muliggør idrætsfællesskaber på tværs af køn, alder og niveau. Sammen med en innovativ foreningstanke, hvor hvert medlem tilpasser træningen til sin hverdag, har det vist sig især at appellere til projektets målgruppe,” siger Anna A. Friberg.

Projektet løber fra marts 2019 og ét år frem. Hvis man ikke kan vente med at komme i gang kan man allerede nu finde en klub på fodtennis.dk.

 

PRESSEKONTAKT:

Fodtennis Danmark

Anna A. Friberg, Formand.
fodtennis@fodtennis.dk
+45 20 48 97 27

Nordea-fonden

Tine Wickers, Kommunikationschef.
tw@nordeafonden.dk
+45 40 70 37 84

15. januar 2019