Flotte danske resultater ved VM 2018

Det danske landshold vendte i går hjem fra VM i Le Havre, Frankrig, hvor de forsvarede de danske farver. Holdet deltog i alle 8 kategorier og tog medaljer med hjem i 3 af dem. Et resultat som landstræneren er ganske tilfreds med.

Som tidligere nævnt, så var vores mål at få medaljer i damekategorierne og i øvrigt nå samme resultater i de øvrige kategorier som ved seneste VM i 2016. Specielt i mix-triple nåede vi et niveau, som jeg aldrig har set før. Vi røg desværre ud inden semifinalen efter nogle meget tætte kampe mod nogle af verdens bedste. Holdet har fået ny motivation til at arbejde videre, og jeg håber, at vi kan nå et endnu højere niveau ved EM 2019. – landstræner, Anders Bossen

I både damesingle, -double og –triple blev det til bronzemedaljer, hvilket er flot af de danske kvinder, der både har været ramt af afbud og skader op til VM. Debutanterne Lisa og Camilla S leverede begge et højt niveau, og vi glæder os til at følge dem fremadrettet.

I herredisciplinerne har der det seneste år været en rotation i pladserne, da den tidligere netspiller, Christian Østermark, stoppede. Hele truppen viste ved denne slutrunde, at de på trods af tabet forsat kan levere på højt niveau. I alle discipliner kom herrerne i mellemgruppespillet og var marginaler fra semifinaler. Det blev til placeringer mellem 5 og 7, hvilket er mere end godkendt.

I single var det danske herrehold det eneste hold der tog et sæt mod verdensmesteren, og i både double og triple truede herreholdet mange af de bedste hold.

I mange kampe var vi meget tæt på at vinde, men taber til allersidst. Det surt at marginalerne manglede, men vi leverede som et hold og viste, at vi sagtens kan være med. Nu skal vi hjem og træne målrettet mod EM i 2019, hvor vi forhåbentlig kan tage kampe mod nogle af de bedste. Det er tydeligt, hvad vi skal træne, og vi vil i dialog med vores landstræner og klubtrænere arbejde med en målrettet plan der skal sikre, at vi hver især forbedrer os på vores pladser. Vi var ikke langt fra, og vi er vidst alle enige om, at det er målet næste år at vinde disse tætte kampe. Herrespiller, Jonas Lindberg.

Om knap en måned venter VM for juniorer, hvor Danmark stiller op i single og double. I den kommende periode vil der komme mere information om dette på hjemmesiden og på vores Facebookside

30. oktober 2018