Status på EM – dag 1

Dame – Single
Vi kom i gruppe med de regerende verdensmestre Rumænien, Tyrkiet og Frankrig. Her vandt vi over både Frankrig og Tyrkiet. I kampen mod Rumænien måtte Camilla desværre udgå med et skadet knæ. Anna kæmpede en hård kamp mod den forsvarende verdensmester, men måtte desværre se sig slået. Rumæniens tekniske niveau må vi blot konstatere er en del højere end de resterende hold i turneringen. Vi endte på en flot 2. plads i puljen, hvilket betød at vi kom i semifinalen, hvor Anna i en tæt kamp tabte til Nordcypern. Vi skal derfor spille bronzekamp på søndag, hvor vi møder Moldova.

Dame – Double
I damedouble var vi i gruppe med Moldova, Rumænien og Frankrig. Her blev Camilla desværre skadet, som er vores smasher, og vi måtte derfor omstille os relativt hurtigt. Vi kom desværre ikke videre fra gruppespillet, men Tenna og Sofie kæmpede bravt for at forsvare de danske farver.

Landsholdsspiller Anna Alsing Friberg udtaler:

Vi blev desværre presset efter, at vi måtte foretage nogle pludselige taktiske ændringer, efter Camillas skade, hvilket selvfølgelig var en udfordring for holdet, da Camilla typisk smasher på holdet. På trods af det spillede vi alle til vores bedste, så vi godt være stolte

Dame – Triple
I triple skulle vi spille mod Moldova, Nordcypern og Frankrig. I puljen var Nordcypern og Moldova begge gode kandidater til semifinalepladsen, og derfor var det ekstra sejt, at vi hev en sejr med hjem over Moldova. Det var en tæt kamp mod Nordcypern, som vi desværre tabte. Men med en sejr over Frankrig og Moldova gik vi videre til semifinalen som 2’er. Det blev til en semifinale mod verdensmestrene fra Rumænien. På trods af, at kampen var 16.30, og vores damer ikke havde fået mad siden morgenmad (kl. 7), så leverede vi et stort stykke arbejde, hvor alle spillede rigtig godt. I første set fik vi endda presset dem meget, og vi er det hold, der har taget flere point fra dem end andre hold i turneringen. Vi er klar til bronzekamp på søndag, hvor vi møder Ungarn.

Junior – Single
I junior single spillede Christian i pulje med Georgien, Moldova, Frankrig og Slovakiet. Det var Christians første internationale fodtenniskampe, og første kamp skulle derfor bruges til at spille sig ind i turneringen. Modstanderen var Frankrig, og her fik franskmanden ikke et ben til jorden til trods for, at han var en af de større talenter i turneringen. I de tre øvrige kampe blev Christians niveau blot endnu højere, og han fandt en stabil spillestil. Desværre tabte Christian kampene efter en masse tætte og nervepirrende dueller.

Christian Norring udtaler selv:

Jeg havde ikke forventet at vinde en kamp, så jeg er fuldt ud tilfreds

17. november 2017